zondag 9 oktober 2011

Lang geleden.....

dat ik een logje plaatste... Ik zou me bijna gaan schamen!

Maar jullie krijgen alsnog een vakantieverslagje hoor.

De bouwvak moest vaarvakantie worden. Het weer was niet echt goed, maar ook niet al te slecht, dus na op woensdag de boot ingeladen te hebben en de kat naar dochterlief te hebben gebracht, op donderdagmorgen nog gewerkt te hebben, vertrokken we 's middags samen met onze buren naar Almere Haven, zodat we daar voor de sluis naar het Markermeer konden overnachten om vrijdag op tijd het Markermeer over te steken. Dit, omdat de wind in de loop van vrijdag behoorlijk hard kon worden en het op het Markermeer aardig kan spoken!
Dat bleek dus een beetje een misrekening, alleen, tegen dat je daar achter komt, kan je niet meer terug.
's Morgens dus Almere uit, de sluis heeft een verval van ruim 5 meter, dan voel je je ineens heel klein.
Over het Gooimeer, langs de hoek van Almere naar het IJmeer, daar begon het al wat harder te waaien en gingen we al schommelen. De golfslag was behoorlijk, maar het was nog te doen.
Maar dan kom je bij Muiden en daar begint het! Want aan je rechterhand komt dan het Markermeer, waar ook nog eens grote zandzuigers lagen.
Het open water van het Markermeer zorgt al voor meer wind en die zuigers zorgen voor een vervelende onderstroom. Daarnaast hadden ze een smalle vaargeul gemaakt, alles was afgezet en je moest op een rare manier om de punt bij Muiden varen om de haven in te komen. En in die bocht ging alles mis.
Een groot vrachtschip langs ons met grote golven, een Duitser met een groot jacht, die even vol gas gaf om ons nog even te passeren en een boot die er uit kwam en voor ons langs kruiste. Dat alles zorgde ervoor dat onze boot ging rollen en dus een paar minuten totaal onbestuurbaar was. Lani voor het eerst van haar leven zeeziek! Ik stond alleen maar alles vast/tegen te houden, want er vloog van alles om ons heen. Het enige wat ik nog uit kon brengen was:"dit vind ik niet leuk!"
Geen foto's dus van dit gedeelte.... De eerste die ik weer maakte was achter het Muiderslot.
In de haven van Muiden zagen we trouwens ook de "Groene Draeck" nog liggen. (de 2e witte zeilboot)
Gelukkig hoefden we daarna niet zo heel ver meer en konden we een prachtig plekje bemachtigen in smal Weesp. Aan het hondenuitlaatveld! Hondjes ook helemaal blij natuurlijk.
Het stikte er trouwens van de halsbandparkieten, voor mij dus helemaal genieten!
De volgende dag weer doorgevaren, onder Amsterdam door over de Amstel en daarna de Vecht op.
Beide liggen helemaal vol met woonboten, natuurlijk heel veel foto's gemaakt, maar een paar wil ik jullie niet onthouden, die waren zo apart!
Deze bijvoorbeeld, voor de woonboot ligt nog een casco, wat ze als bloementuin gebruikten!
Of wat te denken van deze, die gewoon een antieke auto op het dak heeft staan?
We passeerden bv ook Brasserie Waardenburg met daarnaast "Loetje a.d. Amstel". Voor culinaire liefhebbers een begrip!
Een stukje verderop passeerden wij "De Nieuwe Ooster", waar op dat moment iedereen arriveerde om de crematie van John Kraaykamp sr. mee te maken. Geen foto's genomen uit respect.
En nog iets verderop kwam Patty Brard haar huis uitzetten en stapte in haar auto. Ook geen foto van genomen, ben geen fan......
Van de Amstel naar de Vecht over het "zelfbedieningskanaaltje", een heel smal kanaaltje waar je 6 bruggen hebt, die je zelf moet bedienen. Grappig!
Daarna door naar Loenen a/d Vecht, waar we onder de bomen een mooie beschuute plaats vonden, recht tegenover de Mijndense sluis naar de Loosdrechtse Plassen, mijn geboortegebied.
Daar zijn we zondags blijven liggen, we hadden gewoon 24 uur rotweer, hoosbuien enz.
Wel een heerlijk turks eettentje gevonden, die ons zelfs nog onze bestelling aan boord brachten en dat zonder extra kosten!
De volgende dag de Vecht verder af naar Nederhorst den Berg. Ik ben helemaal verliefd op dit theehuisje!
Wat is het toch mooi langs de Vecht en zeker als het zonnetje erbij komt!
Ook heel veel mooie molens gezien onderweg.......
In Nederhorst den Berg weer een pracht plekje met dit uitzicht:
De volgende dag hadden we besloten toch de oversteek terug te doen. Ik was door de heenweg best wel benauwd daarvoor en de berichten waar dusdanig dat we beter die dag dan later konden oversteken. En dat bleek een goede keus te zijn. Het Markermeer was een spiegeltje, windkracht 2 en zonder problemen over. De zwanen zwommen nog een stukje mee.

Na een vlotte oversteek varen we Almere Haven weer in, doen daar even boodschappen en varen naar Almere Stad door.

Daar nog een dagje gelegen en weer verder, want kennissen van ons zouden nog een dagje bij het vliegveld in Lelystad liggen. Bij aankomst bleken er dus nog meer uit Biddinghuizen te zijn, dus dat was erg gezellig. En ook de zwanen vonden het gezellig. Pa zwaan at zelfs uit mijn hand!
En zo vertrokken we de volgende dag in optocht richting Biddinghuizen.
Ondanks het niet altijd even mooie weer, hebben we het toch heel leuk gehad.
We moesten de 30e wel thuis zijn omdat dochterlief op vakantie ging en wij dus de kat weer op moesten halen. We zijn nogmaals gaan varen, maar daarover een volgende keer meer!

8 opmerkingen:

 1. Hé hé....... mevr heeft de foto;s eindelijk geplaatst hihi... Hopelijk ging het een beetje meis. Ziet er zo al goed uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grinnik! Ik heb er verder nog niets aangedaan, moet nog uitzoeken hoe het hier verder werkt.
  Maar die foto's vind ik geweldig, even klikken en je ziet ze in het groot, zonder dat ik er iets aan hoef te doen. Perfekt!
  En jij bent mijn eerste bezoekster!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt je reactievakje gesloten voor andere bezoekers en laat alleen bloggers toe. Dat moet je nog even aanpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal er eens ff naar kijken, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie foto`s hoor en ja het weer viel ff tegen dit jaar

  volgend jaar beter

  dikke knufs geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's hoor!!

  Liefs, Mickaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi deze serie Moon,deze is aan de late kant, m'ja.. Ik ben ook maar iets overstag gegaan en heb een blogger aangemaakt omdat..geen idee en we zien wel waar dit naartoe gaat ;-)
  Fijne verder avond meid, liefs..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey meis, hoe gaat ie? Leuk ff wat te horen!

  BeantwoordenVerwijderen